home
La Palma - info
La Gomera - info
El Hierro - info
prijzen
informatie
reserveren
accommodaties
excursies
vlucht en auto
gidsen & kaarten
huren via internet
wandeltochten


muziek aan/uit

Huren via internetBoeken via internet,
is dat niet erg riskant?

“Je weet immers niet wie of wat erachter zit…?”

Toegegeven, internet is geduldig – net zo geduldig als papier. Dus in theorie even betrouwbaar als een brochure of advertentie. En vertrouw je dáár blindelings op?
Hangt er vanaf, zult u zeggen.
Maar waarvan dan? Van de naam? U kent vast zelf ook wel voorbeelden van bedrijven, met grote, gevestigde namen, die op zeker moment hun reputatie niet helemaal (of zelfs helemáál niet) waarmaakten; en daarmee erg veel mensen dupeerden. Nog onlangs ging een groot, gerenommeerd reisbureau van de ene op de andere dag failliet…
Dan is het fijn wanneer er zoiets is als de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Geen kwaad woord daarover, houd ons ten goede. Mooi dat ’t bestaat.

“Waarom zijn jullie geen SGR-lid?”

Een fonds als de SGR heeft voor kleine reisagenten (waartoe wij onszelf rekenen) toch een nadeel. En dan dus ook voor ú. Dat zit zo.
De SGR verlangt van zijn leden o.a. zeer uitgebreide garanties; bijvoorbeeld van een bank, of door storting van een aanzienlijk geldbedrag in de eigen SGR-kas. Da’s logisch, er moet natuurlijk wel eerst wat in hun potje zitten voordat de SGR eruit kan putten om gedupeerde reizigers schadeloos te stellen. Heel begrijpelijk allemaal.
Alleen…
Voor kleine reisagenten zoals wij is dat niet op te brengen. Of wij zouden onszelf diep in de schulden moeten steken. En dat kost geld – kosten die wij weer aan u zouden moeten doorberekenen in de vorm van een hogere huuprijs.
En daar zit u niet op te wachten.
Wij ook niet, trouwens. Als het zó moet, dan is voor ons de aardigheid eraf.
Inderdaad, wij scheppen er aardigheid in om smaakvolle, comfortabele vakantiehuizen op te sporen en u die voor een aanvaardbare prijs te verhuren. Prijs-kwaliteitverhouding, weet u wel, waarbij de kwaliteit niet ten koste gaat van de prijs.

“Hoezo prijs-kwaliteitverhouding?”

Die goeie verhouding tussen prijs en kwaliteit, die wil nu juist bij sommige van onze grotere collega’s nog wel eens scheef gaan, of zelfs ronduit zoek zijn. Tsja, ook bij hen moet het natuurlijk uit de lengte of uit de breedte komen.
En al die grote kantoren van ze, al dat personeel, dure brochures en al die andere overheadkosten – dat moet allemaal betaald worden. Dat vindt u dus èrgens in terug.
Dan blijkt misschien ineens uw vrijstaande droomhuisje in werkelijkheid een bouwval te zijn, of het staat in de schaduw van een torenflat. Of men plaatst u op incourante, 2de-keus locaties, vlak naast een luidruchtig vliegveld of erger nog… Hoe dan ook, het is niet wat u zich ervan had voorgesteld.
Voor sommige grote jongens (en óók enkele kleine scharrelaars) uit de reiswereld is de prijs veelal heilig; die moet zo laag mogelijk zijn, want daar staren per definitie de meeste potentiële klanten zich blind op, vinden zij. Misschien is dat ook wel zo. En daarom doen zij dan in veel gevallen concessies aan de kwaliteit – om maar tot die lagere prijs te kunnen komen, begrijpt u wel?
Dat is dus niet ònze stiel.

“Hoe betrouwbaar zijn jullie?”

Bij ons geen slinksigheidjes. Geen trucjes. Daarom zullen wij bijvoorbeeld ook nooit slechts één geniepig klein fotootje van uw toekomstige vakantiewoning op onze website plaatsen, maar altijd meerdere afbeeldingen, zowel in panorama, van de omgeving, als in detail. Meerdere foto’s dus die u naar believen

groter kunt klikken. Zodat u vooraf een waarheidsgetrouw beeld krijgt van uw gehuurde onderkomen. Want misleiden, daar doen wij nu eenmaal niet aan. Dat is beneden onze stand.

Zo kijken we ook eerst naar de ligging, de omgeving, dan naar de kwaliteit van het huis, en dan pas naar de prijs. Als die onredelijk hoog is, onderhandelen we net zo lang als nodig is om er een prijs uit te kunnen slepen die ook voor ú schappelijk is. In alle redelijkheid dan, want wurgcontracten, daar houden we ook al niet van.

“Maar jullie moeten toch ook eten?”

Omdat wij maar een klein (maar eerlijk) agentschap zijn, hoeven wij aan die prijs nauwelijks iets toe te voegen, die kunnen we ‘gezellig’ houden - voor u en voor ons.

Terwijl we ons misschien wel veel meer de benen uit het lijf lopen om ervoor te zorgen dat u ook werkelijk de kwaliteit en service krijgt waar u recht op heeft. En dat doen we allemaal nog met heel veel genoegen ook, daar hebben we gewoon lol in.

Voor òns bent u geen nummer in de boekhouding dat met zo min mogelijk moeite zoveel mogelijk geld moet genereren. Juist omdát onze klantenkring beperkt van omvang en overzichtelijk is, kunnen wij ook echt waarmaken wat we u beloven. (We gaan nog nèt niet met uw koffers lopen zeulen…)

“Ik wil wèl zekerheid.”

Als u liever het zekere voor het onzekere neemt, dan hebben we een simpele oplossing. Dan boekt u bij ons toch alleen uw appartement, villa of casita?

U kunt er zelfs voor kiezen aan ons alleen de aanbetaling hiervoor te voldoen. (Zie hiertoe onze Algemene Voorwaarden, conform de ANVR).

Het restant van de reissom rekent u dan later rechtstreeks en contant af met de huiseigenaar. En uw vlucht en autohuur regelt u dan gewoon zelf met zo’n gerenommeerde luchtvaartmaatschappij en/of grote touroperator of plaatselijk reisbureau.

Spreiding van risico dus. Zo veilig als wat. En simpel als koekhakken. Overigens hoeft u ons natuurlijk niet alleen op onze blauwe ogen te geloven. We staan netjes geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam (nr 34166336) en die heeft ons al uitgebreid gescreend.

Ook dat moet voor u een geruststellende gedachte zijn.© Copyright 2003 - 2018 by Canarias.nl - The Netherlands.
All rights reserved. Webdesign developed and styled by Another Site.