home
La Palma - info
La Gomera - info
El Hierro - info
prijzen
informatie
reserveren
accommodaties
excursies
vlucht en auto
gidsen & kaarten
huren via internet
wandeltochten


muziek aan/uit

WandeltochtenMaak je hoofd leeg.
Wandelen is heilzaam, voor lichaam èn geest. Dat is genoegzaam bekend. Geen betere manier om de zorgen van alledag of muizenissen in je hoofd te verdrijven dan door ‘n fiks blokje om te gaan. Het zet de dingen in een ander perspectief. Bevrijdt de geest.

Wandelen is echter ook verslavend. Vooral bergwandelen. Wie ooit - na soms veel beproevingen - uiteindelijk toch die schijnbaar onbereikbare bergtop heeft bedwongen weet dat je daarna voorgoed verkocht bent.
Dat je dan beseft: dit wil ik wéér.

Nu heten we niet allemaal Sir Hillary, Bart Vos of Rozemarijn Janssen. En masochist bent u wellicht evenmin. Maar u houdt wèl van de combinatie lichamelijke inspanning en betoverende natuur.

Dan moet u toch eens één, of beter nog: meerdere van de voettochten lopen die we voor u hebben uitgezet. Op dit wonderschone La Palma, waar bijna het hele jaar door de zon schijnt over die schitterende, adembenemende bergmassieven. Goeie kans dat u als bergverslaafde terugkomt. U zult het ervaren als ’n zegen.
Kleinschalig.
Bergwandelen moet niet ontaarden in een massaal groepsgebeuren van lange slierten geitende strompelaars. Rust is een belangrijke factor.
Daarom maken we onze wandelgroepen niet groter dan 6, 8, hooguit 13 personen, inclusief één van onze zeer ervaren gidsen.

Nog intiemer zijn onze individuele wandeltochten, vanaf 2 personen, die u met of zo u wilt (gedeeltelijk) zonder gids kunt lopen.
U wordt dan vooraf ter plekke uitvoerig geïnstrueerd, krijgt duidelijke routekaarten mee. En via uw mobieltje blijft u “24/7” verzekerd van onze (nood)hulp.
Maatwerk.
Ook bestaat de mogelijkheid om verspreid over uw verblijf op La Palma te hooi en te gras één of meerdere 1-dags tochten te ondernemen.
U krijgt die dan op maat aangemeten.

In dat geval overlegt u vantevoren met één van onze uitstekend ingevoerde gidsen welke routes u (al of niet begeleid) wilt gaan lopen en wanneer. Ook dan bent u van alle ondersteuning en desgewenst zelfs van de nodige transfers verzekerd.
Geeft u wel vantevoren bij uw boeking via de
Opmerkingen op ons Reserveringsformulier aan hoeveel dagtochten u wilt gaan maken en met hoeveel personen.
Prijs: v.a. € 35 per persoon per dag.
Individuele 8 daagse “Lite” wandelreis.
Het is voorstelbaar dat u liever met z'n tweetjes wandelt, of met uw eigen gezin of vriendenclubje.
Ook is het begrijpelijk dat u graag uw eigen tempo bepaalt, zelf beslist wanneer er gepauzeerd wordt of waar de foto's genomen worden. Ook snappen we dat het voor u niet àlle dagen afzien hoeft te zijn.
Daartoe hebben we de volgende “Lite” wandelreis voor u uitgestippeld. Eén van onze uitstekende gidsen vertelt wat u te wachten staat:

Dag 1: Heenvlucht - Santa Cruz de La Palma. Bij aankomst op het vliegveld, centraal gelegen aan de oostkust van La Palma, wordt u afgehaald door onze gids. Transfer per taxi naar Santa Cruz de La Palma voor overnachting in "Apartamentos El Fuente" (of vergelijkbaar onderdak) in de sfeervolle hoofdstad van het eiland met tal van gezellige pleinen en nauwe, stijl omhoog- lopende steegjes.
Het straatbeeld wordt beheerst door de traditionele Canarische stijl: prachtige bouwwerken met houten galerijen en balkons, kunstig gebeitelde voordeuren en hoge ramen met smeedijzeren hekken. 's Avonds briefing met onze gids en overhandiging van wandelkaarten en routebeschrijving .

Dag 2: ‘s Morgens wordt u afgehaald door een taxi en afgezet in Los Tilos, een wereldbiotoop beschermd door de UNESCO. Van daaruit wandelt u naar Barlovento. Het is een golvend parcours met in het begin een klim van 200 meter. Aan het eind van de wandeling kunt u inkopen doen bij de supermarkt voor uw verblijf in El Tablado.
Vanuit Barlovento transfer naar het paradijselijke El Tablado waar u overnacht in een fraai gerestaureerd landhuisje .

Dag 3: ‘s Morgens vangt u de schitterende kloventocht aan naar het lieflijke dorp Franceses. U geniet onderweg van de heerlijke natuur met zijn vele geurige kruiden en van de prachtige vergezichten op de azuurblauwe oceaan.
Na de lunch in Franceses wandelt u via een andere mooie kloof terug naar uw rustige huisje in het dorp El Tablado, waar slechts een 40 tal Palmeros wonen.

Dag 4: ‘s Morgens wordt u afgehaald door een taxi en afgezet bij de berg Pico de La Cruz(2351 m). Deze wandeling voert langs de rand van het keteldal Caldera de Taburiente en eindigt bij het kerkje 'La Virgen del Pino' waarna u doorwandelt naar het Centro de Visitantes vanwaar u de lijnbus neemt naar uw appartement "El Patio" in Los Llanos de Aridane. Bij helder weer heeft u op het dak van het eiland een hemels uitzicht op de buureilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro.
In Los Llanos kunt u genieten van de gezellige terrasjes, vele winkels, bars, goede restaurants en meer van die aardse zaken .

Dag 5: Rustdag.
Mogelijkheden:
1. Boottocht (ter plaatse zelf te betalen) of;
2. Wandeling naar de Teneguia (ter plaatse zelf te betalen).

Dag 6: ‘s Morgens wordt u opgehaald door een taxi en afgezet bij Los Brecitos (1081 m), waar u start met de wandeling in het hart van het eiland, de natuurbeschermde Caldera de Taburiente, een immens diep keteldal omgeven door indrukwekkende bergwanden. U duikt in de wereld van deze reuzenkrater met zijn overvloedige vegetatie, talrijke waterbronnen en mysterieuze petrogliëfen. De toppen die deze krater omringen reiken tot boven de 2400 meter, waarmee La Palma na Tenerife de hoogste bergen van de hele archipel bezit. Groene pijnbomen klampen zich vast aan de steile flanken.
Op de bodem hangt een haast geheimzinnige sfeer, veroorzaakt door het kabbelen van het water in de vele beken en het ruisen van de wind. De wandeling eindigt in de rivierbedding Barranco de las Angustias, waar u het kleurenspel van de 'Cascadas Colores' kunt bewonderen. Aan het eind van de wandeling wordt u opgehaald door een taxi en afgezet bij uw appartement in Los Llanos .

Dag 7: ´s Morgens wordt u afgehaald en per taxi afgezet bij Refugio El Pilar (1400 m), waar u de vulkaanroute aanvangt over de zuidelijke bergkam van La Palma.
Het is een gebied met kraters, kale toppen en gestolde lavastromen, opgefleurd door het groen van de pijnbomen. U passert onderweg de vulkanen San Juan, Durraznero en San Martín, alsook het gapende zwarte gat Hoyo Negro. De tocht eindigt in Los Canarios (voorheen Fuencaliente) vanwaar u de lijnbus terug neemt naar uw appartement "El Fuente" in Santa Cruz.

Dag 8: Transfer per taxi naar het vliegveld waar u afscheid neemt van “La Isla Bonita”. Terugvlucht.


Wandelroutes / niveau:
U wandelt gemiddeld 4 tot 7 uur per dag in een bergachtig gebied met hoogteverschillen van 600 m stijgen en 1400 m dalen. De wandelingen (categorie middel tot zwaar) kunnen in overleg met uw gids worden aangepast aan uw niveau.
Alle wandelroutes zijn gemarkeerd volgens het Europese GR-paden systeem en gecontroleerd door onze gids. Iedereen met een goede conditie en/of bergwandelervaring kan boeken voor deze reis. Het is raadzaam om tijdens de wandelingen uw GSM mee te nemen, voor uw eigen veiligheid .
Vanwege de lange en soms steile afdalingen raden wij tenzeerste het gebruik van telescopische wandelstokken aan (2 per persoon).


Transfer en bagagevervoer:
De transfers worden verzorgd door onze gids. U wordt 's morgens (indien nodig) door een taxi opgehaald bij uw appartement/casita en afgezet bij het startpunt van de wandeling. En (indien nodig) weer opgehaald bij het eindpunt van de wandeling.
Tevens wordt het bagagevervoer naar de overnachtings-plaatsen verzorgd. Op dag 4 en 7 vervoer per lijnbus .

Logies:
Dag 1 en 7 overnachting in Santa Cruz, "Apartamentos El Fuente".
Dag 2 en 3 in fraaie, oude casita in het dorp El Tablado.
Dag 4, 5 en 6 in appartement El Patio in Los Llanos.


Inbegrepen:
> alle transfers en bagagevervoer ter plaatse, exclusief op rustdag
> alle logies
> op dag van aankomst briefing met onze gids en overhandiging van routebeschrijving, plus wandelkaarten en infomap
> BTW

Niet inbegrepen:
> vlucht Amsterdam-La Palma v.v.
> maaltijden, consumpties e.d.
> verzekeringen
> meewandelende gids

Toeslagen:
Boottocht op rustdag (dag 5) € 25 per persoon.
Extra wandeling op rustdag in groepsverband met gids € 42 per persoon, inclusief vervoer.
Administratiekosten: € 19,95.

Prijs 8-daagse individuele “Lite” wandelreis: € 369 per persoon (excl. vlucht; zie onze pag. "vlucht en auto"). Minimum aantal deelnemers is 2 personen.


© Copyright 2003 - 2018 by Canarias.nl - The Netherlands.
All rights reserved. Webdesign developed and styled by Another Site.